© Mikael "Smirre Kirax" Westergren

Med Hand i hand så gjorde vi solresor i Vecka 44 till Gran Canaria och bodde på hotellet Cordial Playa Mogan i den lilla byn Mogan på södra delen av ön!

Hotelets Hemsida!

Hotellet är väldigt lyxigt och vackert med fantastiska badmöjligheter i de två fina poolområdena och ca 300 meter från hotellet är man nere vid stranden och kan bada i Atlanten och kolla på alla fina båtar i hamnen! 

Vi åkte med ett modernt passagerarjetplan från Köpenhamn till Las Palmas, resan tog ca 5 timmar och vi flög över Frankrike, Spanien och en bit över Afrika innan vi kom till Gran Canaria. Här är bild över cockpit med tydliga skärmar och modern avonik för att klara långa flygturer.

Mycket Moln!

Närmar oss Gran Canaria och den gigantsika vulkanen syns tydligt på öns mitt från 12 000 meters höjd.

Marcus "Uttern" Svensson var med som assistent på resan till Gran Canaria!

Kommer in över fastland och landar snart i Las Palmas!

Första gången på Gran Canaria så åkte vi buss till Mogan, de andra gångerna har vi hyrt bil!

Jag tror inte ens det är så fint i Vita Huset som det är på detta hotellet!

Dubbla glashissar i guld!

Hotellområdet!

Jag badade mycket, både i poolerna och i havet ca 300 meter från hotellet. Sanna tyckte om att steka sig i solen i flera timmar men jag blir lätt röd, så när jag inte badade så drog jag in solstolen under palmerna i skuggan och slappade och hade det superskönt och hade tagit med mig några Furrytidningar som jag läste och hade cigaretter med mig också!

Att krama en palm måste man ju bara göra när man är på Gran Canaria!

Kockar stod och stekte kött!

Buffé med fisk och skaldjur etc.

Grönsaker och frukter med mera!

Flers sorters glass och puddingar!

Kakor och annat gott!

TV på rummet med inbyggd DVD-spelare. Så man kunde ha egna filmer med sig och titta på. Annars via antenn fanns några kanaler men ingen som var textad på svenska och inte Animal Planet och Discovery. Så jag hade med några Beck-filmer och militärfilmer att titta på.

JANNE FREAKADE UR!

 

Stormtrivdes på min solsemester till Gran Canaria, dock när jag kom hem till kalla Sverige igen så berättade jag för Janne om min semester med Hand i hand, fast Janne då som är engagerad för hemlösas rätt i samhället och engagerad i Centerpartiet - tyckte att det var skandal att vi i Hand i hand åkte iväg och vräkte oss på lyxhotell när det finns människor i Sverige som inte har tak över huvudet eller mat på bordet och han blev väldigt upprörd över det, han tyckte att vi skulle campat i skogen istället för att åka iväg till Gran Canaria och bo på lyxhotell, till saken hör ju att flera av brukarna i Hand i hand har stora funktionshinder, de äter genom slang och sitter i permobil för de är förlamade. Cordeal  Playa Mogan är handikappanpassat för de mesta stora funtionshinder också som inga trösklar, tolatterna är anpassade och hissar och hjälpmedel för att ta sig i och ur poolen. Janne resonerade dumt - att en permobil  är en lyxbil som man får av staten om man har en diagnos.

Dock erbjöd jag Janne att följa med som assistent till nästa resa och då tackade han inte nej, utan tyckte det var helt okej att "vräka sig på lyxhotell när människor i Sverige inte har tak över huvudet eller mat på bordet!" - Om Hand i hand betalade hans semester.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now